Može li vitamin D pomoći u regulaciji krvnog tlaka?

Hipertenzija endocrinology

Hipertenzija i kako je sprečiti dr Feelgood

Prethodna istraživanja s pokazala da postoji povezanost između razine vitamina D i razine krvnog tlaka, ali rezultati nisu bili dovoljno potkrijepljeni dokazima da bi ih se moglo smatrati vjerodostojnima, prenosi WebMD. Saznajte zašto nam je važan vitamin D! Vitamin D je vitamin sunca.

smanjiti tlak prirodnim putem živjeti zdravo emisija o hipertenziji

Tijelo ga proizvodi kada je izloženo sunčevim zrakama. Također se nalazi u namirnicama kao što su jaja, mlijeko, jogurt, tuna, losos, pahuljice i sok od naranče.

vježbe snage i hipertenzija hipertenzija 23

U ovom istraživanju su hipertenzija endocrinology proučavali zdravlje kod osoba. Oni su ispunjavali upitnik koji je sadržavao pitanja o njihovim cjelokupnim životnim navikama. Provjerite koji simptomi upućuju na manjak vitamina D! Elina Hypponen.

parazit hipertenzija endokrinih simptomi hipertenzije

No, iako istraživanje otkriva da postoji direktna povezanosti, tu tvrdnju nije potkrijepilo s dovoljno dokaza. Upravo zbog toga je potrebno nastaviti istraživanje kako bismo znali može li uzimanje suplemenata vitamina D pomoći u prevenciji hipertenzije.

tablete za hipertenziju aprovel litičku hipertenzija

Autor: CentarZdravlja Iskoristite chia sjemenke za ove ukusne kombinacije! Pošalji vodič u PDF formatu Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

2. stupanj rizika hipertenzije da li je hipertenzija sprejevi