Hipertenziju, sinkopu

Sadržaj

  Manje opasni uzroci sinkope su neugodni fizički ili psihički podražaj kod tzv.

  hipertenziju, sinkopu visok krvni pritisak i vezbanje

  Načelno opasniji uzroci sinkope su oni koji su izravno povezani s poremećajem srčane funkcije. U prvom se redu to odnosi na poremećaje srčanog ritma, koji mogu biti usporeni bradikardija ili ubrzani tahikardija rad srca.

  Tipičan primjer je tzv.

  hipertenziju, sinkopu uzrok simptoma hipertenzije

  Gerbezius-Morgagni-Adams-Stokes-ov napadaj, koji se temelji na naglom usporenju otkucaja, tipično uslijed tzv. Radi se o poremećaju provođenja srčanog impulsa na klijetke, uslijed čega se njihov rad značajno usporava i na taj način dolazi hipertenziju pada tlaka i nesvjestice.

  hipertenziju, sinkopu većina novih lijekova za hipertenziju

  Drugi zloćudan primjer je ubrzani rad klijetki kod ventrikulske tahikardije. I ovdje dolazi do pada tlaka zato što se uslijed vrlo brzog broja otkucaja srce "ne stigne" napuniti krvlju prije svakog otkucaja, pa ponovno pada krvni tlak u mozgu i uzrokuje nesvjesticu.

  hipertenziju, sinkopu komplikacije hipertenzije na srce

  Osim srčanih hipertenziju, postoje još i uzroci koji nisu povezani s funkcijom srca, kao na primjer značajan pad šećera u krvi kod osoba sa šećernom bolešću hipoglikemijapretjerano i ubrzano disanje, korištenje lijekova, alkohol itd. Zadnja izmjena:

  hipertenziju, sinkopu koji su oboje bore s hipertenzijom