Hipertenzivna bolest srca (HBS)

Hipertenzivna bolest, Uploaded by

Zdravlje ,  Lijek Hipertenzivna bolest srca - što trebate znati? Hipertenzivna bolest hipertenzivna bolest je bolest povezana sa oštećenim vaskularnog tonusa u krvotok, glavne manifestacije koja se pod pritiskom.

hipertenzivna bolest

Hipertenzija pogađa i žene i muškarci. Obično se bolest napreduje nakon 40 godina.

KAKO LIJEČITI VISOK KRVNI PRITISAK? Prof. dr Mihajlović

Ali, zbog opće pogoršanje zdravlja, hipertenzivna bolest krvni pritisak se dijagnosticira u ranoj mladosti. Ova bolest je uzrok invalidnostipa čak i smrtnosti kod pacijenata.

hipertenzivna bolest

Koji su uzroci i faktori rizika? Glavni uzrok visokog krvnog pritiska - psihološki teret i stres. Konkretno, hipertenzija često se javlja kada posao povezan s povišenim emocionalnog stresa.

Hipertenzivna bolest srca - što trebate znati?

Hipertenzivna bolest srca također može manifestirati nakon da li je mirovina staviti u hipertenziji je pretrpio potres mozga. Na bolest ima genetsku predispoziciju, pacijenti često prisustvu rodbine sa sličnim simptomima. Značajan utjecaj na ispoljavanje simptoma hipertenzije imaju promjena povezanih sa starenjem, posebno promjene u vaskularnom sistemu u ateroskleroze.

Hipertenzivne krize Hipertenzivne krize Teška hipertenzija sa znakovima oštećenja ciljnih organa prvenstveno mozga, kardiovaskularnog sustava i bubrega definira se kao hipertenzivna kriza.

Hipertenzivna bolest srca doprinosi progresiji ateroskleroze, i obrnuto. Ove dvije bolesti imaju određeni odnos. Ova kombinacija je opasno, jer kada vazospazma posmatra nedostatka protoka krvi, a krv nije distribuiran u okluzija broda, zbog, kako se može dogoditi infarkta miokarda.

To podstiče razvoj zloupotrebe hipertenzije kuhinjske soli, alkohol, pušenje i prekomjerna tjelesna težina, jer su svi ovi negativni faktori povećava opterećenje na vaskularni sistem.

KALENDAR ovulacije

Hipertenzivna bolest srca razvija konstantno, prvo postoji povreda centralnog nervnog sistema. Ovo dovodi do proizvodnju supstanci koje podižu krvni pritisak, posebno, hormona stresa - adrenalina.

hipertenzivna bolest

U slučaju ignoriranje gore navedenih faktora, postoji suženje i spazam arterija, što povećava krvni pritisak. Koji su simptomi hipertenzivne bolesti?

hipertenzivna bolest

Prvo, glavobolja. Smatra se da je glavni manifestacija hipertenzije i povezana je sa grčeva cerebralne plovila.

Tipični simptomi angine su: osećaj težine, pritiska i stezanja širenje u vrat, vilicu, leđa i levi nadlakat provociran emocionalnim ili fizičkim stresom slabi sa odmorom ili nitroglicerinom Srčane aritmije Praćene su različitim simptomima kao što su palpitacije, gušenja, malaksalost, bol u grudima, vrtoglavica i pojava sinkope. Dijastolni šum aortne insuficijencije se može čuti duž leve parasternalne ivice, najviše kad je povećan KP. Sistolni šum aortne stenoze se takođe može čuti kao i holosistolni mitralne regurgitacije.

Također, odlikuje se zujanje u ušima, zamagljen vid, smanjena vitalnost, nesanica, težina, lupanje srca. U obavljanju dijagnozu hipertenzije otkrivenih šum na srcu, produžetak svoje veličine lijevo.

hipertenzivna bolest

Ako se ne tretira, u kasnoj fazi hipertenzije zatajenja srca manifestuje. Također u razvoju bolesti dolazi do smanjenja vidne oštrine.

hipertenzivna bolest

Fundus ispitivanje se posmatra sužavanje i zavojitost arterija, vena, a ponekad krvarenja u mrežnici. Hipertenzija provocira poremećaja cirkulacije u mozgu, što može dovesti do paralize i vazospazma, tromboze i krvarenja, zauzvrat, dovesti do ud senzorni poremećaji.

vezani članci

Kao i kod svakog hronične bolesti, visok krvni pritisak treba spriječiti, a ne liječiti ga. Stoga, prevencija bolesti je glavni pravac, posebno za osobe s genetskom predispozicijom.

Silu potiska stvara; leva srčana komora, koja istiskuje krv u aortu i desna komora koja potiskuje krv u plućnu arteriju. Sila otpora Silu otpora stvaraju arterije, odnosno njihova sila otpora koja se suprotstavlja protoku krvi. U regulaciju krvnog pritiska uključeni su i nervni impulsi koji uzrokuju širenje ili skupljanje arterija. Kada su kapilari široko otvoreni, krv kroz njih teče lako i bez većeg otpora.

Prije svega, morate voditi zdrav način života i vježba redovno prati doktora koji će vam pomoći gurnuti manifestacija hipertenzije, pa čak i spriječiti njegov razvoj u budućnosti. Similar articles.

  1. Hipertenzivna Bolest Srca A
  2. MKB I13 Hipertenzivna bolest srca i bubrega — Mediately Baza Lijekova
  3. Izvori: Harrison's principles of internal medicine [46] ostali [47] [48] [49] [50] [51] Dijagnoza hipertenzije se postavlja kada bolesnik ima trajno povišeni krvni tlak.