Opstetricije hipertenzija

Iako je postignut značajan napredak u rasvjetljavanju patofiziologije preeklampsije, njezino veće razumijevanje nije se još prenijelo u poboljšanu kliničku praksu. Kako bi pristupili toj nepovezanosti između podataka i prakse, Američka udruga opstetričara i ginekologa ACOG izdala je u studenom Započinjemo ovaj članak sa pregledom njegovih najvažnijih preporuka.

JEDNOSTAVNO SNIZITE KRVNI TLAK. Krema vosak od prostatitisa mišljenja

ACOG Teži razjašnjenju najboljih praksi u vođenju hipertenzije u trudnoći Najvažnija vijest u protekloj godini vjerojatno je izvješće iz studenog Klasifikacija, dijagnoza, predviđanje, prevencija i vođenje gestacijske hipertenzije, preeklampsije i kronične hipertenzije dotaknuti su u ovom izvješću.

Iako nas prostorna ograničenja sprečavaju u sažimanju cijelog dokumenta, željeli bismo naglasiti najveće promjene i najrelevantnije dopune kliničkoj praksi.

  • Dijabetesa i hipertenzije šećera
  • Literatura Hipertenzija Tijekom posljednjih desetljeća stresan i izrazito natjecateljski način života udružen s nezdravim prehrambenim navikama, nedovoljnom tjelesnom aktivnošću i pretilošću znatno pridonosi sve učestalijoj pojavi povišenog arterijskog tlaka u pučanstvu.

Značajne preporuke Klasifikacija Preeklampsija više nije karakterizirana kao 'blaga' ili 'teška' nego kao 'preeklampsija bez teških značajki' i 'preeklampsija sa teškim značajkama'. Kao opravdanje za te promjene, ACOG Task Force u vezi hipertenzije u trudnoći opstetricije hipertenzija je da je preeklampsija po prirodi progresivna pa je stoga karakterizacija 'blage' bolesti prikladna samo u trenutku postavljanja dijagnoze.

  • Hipertenzija stupanj oštećenja
  • Opisati normalnu funkciju menstruacijskog ciklusa sa osvrtom na četiri razdoblja žene predpubert i pubertet, reprodukcijska dob, premenopauza i postmenopauza, senium 2.

Prema tome, 'prikladno vođenje zahtijeva učestalu reevaluaciju teških značajki'. Dijagnoza proteinurije. Mogućnosti su 24 - satno sakupljanje urina koje pokazuje proteinuriju veću od mg ili pojedinačni uzorak proteina urina: klirens kreatinina od 0. Vrijednosti urin trakice trebale bi se koristiti samo ako su ove kvantitativne mjere nedostupne. Vezani članak: Does an unfavorable cervix preclude induction of labor at term in women who have gestational hypertension or mild preeclampsia?

Hipertenzija - antihipertenzivi: Drugo poluvrijeme - tko će pobijediti?

George Macones, MD Examining the Evidence, December Probir za preeklampsiju Upotreba dopplerskih studija i serumskih biomarkera nije preporučljiva, s obzirom opstetricije hipertenzija ne postoje dokazi da rano otkrivanje vodi u poboljšane ishode. Prevencija preeklampsije. Ostali tretmani vitamin C ili E, restrikcija soli ili mirovanje ne preporučuju se za prevenciju preeklampsije, iako se može preporučiti dodatak kalcija za žene sa niskim unosom kalcija u prehrani.

opstetricije hipertenzija

Upotreba magnezijevog sulfata. Univerzalna profilaksa magnezijevim sulfatom nije preporučljiva za preeklampsiju osim ako postoje teške značajke ili se stanje pacijentice promijeni u teško tijekom poroda.

Vrijeme poroda Preporuke za porod za pacijentice sa hipertenzivnim poremećajima su: gestacijska hipertenzija ili preeklampsija bez teških značajki: 37 tjedana gestacije preeklampsija sa teškim značajkama: do 34 tjedna kronična hipertenzija: ne prije 38 tjedana kronična hipertenzija sa superponiranom preeklampsijom: 34 ili 37 tjedana, ovisno o prisutnosti teških značajki.

Arterijska hipertenzija: dijagnoza i liječenje u ambulanti obiteljske medicine

Opstetricije hipertenzija od navedenih preporuka uvjetuje klinički status pacijentice ili njezinog fetusa. Vezani članak: A stepwise approach to managing eclampsia and other hypertensive emergencies Baha M. Sibai October Poslijeporođajna hipertenzija Potreba prepoznavanja hipertenzije u poslijeporođajnom razdoblju je naglašena, kao i primjereno liječenje, upotrebljavajući sljedeće smjernice: Imajte na umu da RR pada početno nakon poroda i raste 3 do 6 dana poslijeporođajno, zahtijevajući nadzor od strane kliničara.

Iz opstetricije hipertenzija razloga praćenje RR - a je preporučljivo 72 h nakon poroda unutarbolnički ili vanbolnički i ponovno nakon 7 do 10 dana u žena kojima je dijagnosticiran hipertenzivni poremećaj u trudnoći. Potreban je kulturalni pomak U našoj ustanovi, najznačajnije potencijalne promjene kliničke prakse mogle bi biti eliminacija univerzalne primjene profilakse magnezijevim sulfatom i odstranjenje teškog zastoja rasta iz definicije 'teške' preeklampsije.

opstetricije hipertenzija

Također, jer je upotreba NSAR - a raširena u kontroli poslijeporođajne boli, kulturalna promjena je potrebna ako želimo slijediti poslijeporođajne preporuke. Također imajte na umu da je samo 6 od približno 60 'preporuka' koje donosi ovaj izvještaj praćeno i visoko kvalitetnim dokazima i snažnim preporukama.

NA ŠTA UKAZUJE SVRAB U UŠIMA levofloksacin liječenje prostatitisa mišljenja

Još uvijek opstetricije hipertenzija mjesta za kliničku prosudbu i individualizaciju vođenja specifične populacije pacijentica. Jaimey M. Pauli, dr. Hershey Medical Centru u Hershey - u, Pennsylvania.

opstetricije hipertenzija

John T. Repke, dr. Također je glavni opstetričar - ginekolog u Milton S. Repke radi u OBG Management uredništvu.

Pregled video priloga po temama

OBG Manag. Hypertension in Pregnancy.

Svrha navedenih informacija nije davanje medicinskih savjeta ili uputa o uporabi pojedinih proizvoda niti promocija pojedinih proizvoda kao takvih. Niti jedan posjetitelj web portala ne smije koristiti informacije sadržane na ovom portalu za dijagnosticiranje ili liječenje zdravstvenog problema ili bolesti bez savjetovanja sa stručnim medicinskim osobljem jer su informacije objavljene na portalu predviđene kao dodatak, a ne kao zamjena za stručnost, vještinu, znanje, iskustvo i procjenu specijaliste za ginekologiju i opstetriciju koji vježbanje visoki tlak brine o bolesnici, odnosno trudnici.

Hipertenzija

HDGO je poduzeo i ubuduće će poduzimati odgovarajuće napore kako bi informacije sadržane na ovom web portalu bile točne i precizne, ali istovremeno ne daje nikakva jamstva glede njihove potpunosti.

Shodno tome, takve informacije ne mogu služiti kao predložak za sudsko medicinska vještačenja.

opstetricije hipertenzija

Takve informacije HDGO priopćuje svojim članovima na redovitim okupljanjima i putem stručnih smjernica odobrenih od strane nadležnih tijela. Stručne smjernice HDGO donose se prema strogim stručnim pravilima i specifičnim uvjetima ginekološke i opstetričke struke u RH, te se nakon odobrenja od strane nadležnih tijela objavljuju s posebnom napomenom.