Dijagnostika – Kako interpretirati nalaz kontinuiranog mjerenja arterijskog tlaka?

Oscilacije tlaka. Nemojte da krvni tlak bude vaša tempirana bomba!

Sadržaj

  Osvojite dodatke prehrani za jak imunitet i na bazi mikrobiotičke kulture Prosječna varijacija krvnog tlaka od oko 15 mm Hg povezana je s 30 posto povećanim rizikom od srčanog ili fatalnog srčanog oboljenja, a za 46 posto povećava rizik od oscilacije tlaka udara.

  oscilacije tlaka

  Istraživanje provedeno među pacijentima koji redovito uzimaju lijekove za krvni tlak pokazalo je da su razlike od više od 14 mm Hg u sistoličkom gornjem krvnom tlaku, između dva posjeta liječniku, bile povezane s 25 posto povećanim rizikom od zatajenja srca. Oscilacije tlaka sam jednu od najtežih operacija na srcu, moram skinuti kile i sniziti tlak!

  oscilacije tlaka

  Hoću li u godinu dana uspjeti u tome? Paul Muntner, vođa istraživačkog tima i glavni profesor na Školi za javno zdravlje Sveučilišta Alabama u Birminghamu.

  oscilacije tlaka

  Navedeno istraživanje, objavljeno u stručnom magazinu Annals of Internal Medicine, obuhvatilo je približno 26 tisuća pacijenata koji redovito koriste lijekove za povišen krvni tlak i visoki kolesterol. Očitanja krvnog tlaka provedena su tijekom pet, šest ili sedam posjeta liječniku u rasponu od 6 do 28 mjeseci od početka ispitivanja. Promjenjiv tlak povećava rizik moždanog udara U usporedbi s pacijentima čiji je krvni tlak ostao stabilan, znanstvenici su otkrili da je prosječna varijacija krvnog tlaka od oko 15 mm Hg povezana s 30 posto povećanim rizikom od srčanog ili fatalnog srčanog oboljenja, a 46 posto povećava rizik od moždanog udara.

  oscilacije tlaka

  Osim toga, rizik od smrti hipertenzija u siječnju bilo kojeg uzroka povećan je za 58 posto. Visoki tlak u srednjoj dobi - opasnost od srčanog udara Budući da se ovi rezultati temelje na analizi podataka iz velikog istraživanja, dr.

  Muntner naglašava da oni mogu samo pokazati povezanost između bolesti srca, smrti i varijacija krvnog tlaka, a ne izravne uzročno-posljedične veze.

  oscilacije tlaka

  Snižavanje krvnog tlaka na vrijednosti niže od mm Hg kad je u pitanju sistolički tlak i niže od 90 mm Hg kod dijastoličkog tlaka — s promjenama lijekova i načina života — treba biti dugoročni cilj liječenja.