RUL - Perindopril - značajan doprinos liječenju arterijske hipertenzije i kardiovaskularnih bolesti

Perindopril hipertenzija, Record is a part of a journal

perindopril hipertenzija

Uglavnom se hipertenzija razvija postupno tijekom više godina i najčešće ne uzrokuje nikakve probleme, no znatno uvećava rizik nastanka srčano-žilnih bolesti, kao što su moždani udar, srčani udar, zatajenje srca, otkazivanje bubrega i oštećenje perindopril hipertenzija po cijelom tijelu.

Hipertenziju dijelimo na primarnu ili sekundarnu.

perindopril hipertenzija

Najčešće se kod pacijenata sa šećernom bolešću, kod pacijenata sa perindopril hipertenzija vida ili smetnjama u radu bubrega, pacijenata s urođenim srčanim manama i nekim vrstama tumora razvije i hipertenzija.

Nasljedna predispozicija, dob i spol čimbenici su rizika visokog krvnog tlaka, na koje mi ne možemo utjecati. Unos soli u naše tijelo, psihosocijalni stres, povećana tjelesna težina, pušenje i alkohol ostali su čimbenici zbog kojih se može razviti hipertenzija.

perindopril hipertenzija

Posljednje možemo smanjiti zdravim načinom života. Dokazano je da ljudi u obalnim gradovima, koji unose velike količine soli, ne razvijaju svi hipertenziju.

RUL - Perindopril - značajan doprinos liječenju arterijske hipertenzije i kardiovaskularnih bolesti

Ovdje primjećujemo začaran krug — u pozadini je opet naša nasljedna predispozicija. A što je uopće krvni tlak?

perindopril hipertenzija

To je sila kojom krv pritišće na jedinicu površine stijenke žile te je neophodno potreban za rad krvotoka. Arterijski krvni tlak nije postojan, no mijenja se između dviju vrijednosti: sistolički  ili gornji tlak viša vrijednost — tlak izmjeren tijekom grčenja srca dijastolički ili donji tlak niža vrijednost — tlak izmjeren između dvaju pulsova, kada se srce puni krvlju.

Coversyl Arginine (Perindopril)

Krvni tlak mjerimo mjeračima krvnog tlaka, koji nam mjere već navedeni sistolički i dijastolički tlak, prikazan u jedinici mmHg. U tablici su prikazane kategorije krvnog tlaka, na čijoj se osnovi odlučuje o liječenju.

perindopril hipertenzija

Sistolički krvni tlak.